KURSUS INTENSIF ASUHAN KANAK-KANAK

Objektif Kursus

Kursus ini diadakan bertujuan untuk memberi pendedahan asas kepada peserta mengenai tugas, tanggungjawab dan keperluan asas menjadi seorang pengasuh di TASKA. Peserta akan didedahkan dengan penjagaan asas bayi dan kanak - kanak, perkembangan asas kanak - kanak serta keperluan pemakanan bayi dan kanak-kanak berumur 0 hingga 4 tahun.

Hasil Pembelajaran

1. Mengetahui kemahiran-kemahiran intrapersonal dan interpersonal yang sepatutnya ada dalam diri seorang pengasuh;

2. Memahami dan menerapkan nilai-nilai yang perlu bagi seorang pengasuh;

3. Mengaplikasikan pendekatan - pendekatan pengasuhan dan Pendidikan awal kanak-kanak berteraskan kurikulum PERMATA;

4. Menjalankan aktiviti pengasuhan dan pendidikan awal kanak-kanak; dan

5. Menguruskan persekitaran dan pembelajaran kanak-kanak dengan baik dan tersusun.

Kadar pemberhentian dan pertukaran kerja yang tinggi di dalam bidang pengasuhan kanak-kanak menyukarkan pengusaha TASKA untuk mengekalkan pekerja dan kakitangan berkemahiran dalam bidang pendidikan awal kanak-kanak. Ini disebabkan oleh syarat dan keperluan wajib diperlukan oleh seorang pengasuh iaitu memiliki sekurang-kurangnya Kursus Asuhan PERMATA sukar dijalankan disebabkan oleh proses pelaksanaan kursus yang panjang serta menunggu pengeluaran sijil yang lama dari JKM. Oleh itu, kursus ini digubal dan dibangunkan berdasarkan keperluan asas yang sangat diperlukan bagi seorang pengasuh TASKA yang tiada pengetahuan dan kemahiran dalam bidang pengasuhan kanak-kanak agar mereka memperolehi pengetahuan asas dan kemahiran umum dan dapat memanfaatkan ilmu yang diperolehi untuk bertugas sebagai seorang pengasuh. Pengetahuan yang diperolehi di dalam kursus ini juga dapat memberi kemudahan kepada peserta sekiranya peserta ingin mengikuti kursus Asuhan PERMATA pada masa hadapan.

Image by Gautam Arora

8.30 a.m - 5.30 p.m

IPTSkills, Damansara

3 Langkah Mudah untuk Menyertai Kursus

1. Isi borang permohonan online dibawah dan tekan SUBMIT.

​

2. Pihak institut akan Whatsappkan tarikh kursus boleh dijalankan. Pilih tarikh yang bersesuaian dengan anda. Jika anda tidak terima Whatsapp dari institut dalam masa 3 hari, sila Whatsapp 011-32325300.

​

3. Hadir pada tarikh tersebut, bayar yuran dan terus mula kelas.

​

*Bayaran yuran ke institut boleh dibuat secara :

ICON PAYMENT-05.png
BORANG PERMOHONAN ONLINE
KURSUS INTENSIF ASUHAN KANAK-KANAK

Selepas tekan butang Submit dibawah, jika anda tidak menerima notis PERMOHONAN BERJAYA DITERIMA, sila tekan butang SUBMIT sekali lagi. Jika tidak berjaya juga, sila tangkap gambar borang yang diisi dan Whatsapp ke 011-32325300. Terima kasih

Permohonan Berjaya Diterima! Jika anda tidak terima Whatsapp dari institut dalam masa 3 hari. sila Whatsapp ke 011-32325300.